IRC-Galleria

tstm

tstm

nauttii muutostaan takaisin Suomeen!
Nukuin kerrankin pitkään, noin 13 tuntia. Otin vähän kiinni sitä väsymystä jota on tullut kerättyä viikon varrella kun 24 tunnin päivät on vaan niin lyhyitä. Toistaiseksi joka päivä toimistolla on tullut oltua melkein koko päivä, mutta tänään aattelin ottaa vapaata ja kerrankin nauttia pitkästä unesta ja fillaroinnista.

Kävin kaupassa ostamassa pari DVD:tä ja kirjan, jotain tekemistä illoille hotellilla. Toki nukkuakin voisi, mutta olen huomannut että yleisen mielenterveyden kannalta on hyvä tehdä välillä jotain ihan muuta kuin töitä ja sitä sivuavia juttuja.. olen toistaiseksi lueskellut illalla vähän SQL-kirjaa ja sen sellaista, mutta kyllä omien juttujen tekeminen välillä on terveellistä. Pystyy paremmin keskittymään sitten töihinkin, kun on välillä ottanut itselleen vapaata. =)

Täälläpäin kirjakaupat on _todella_ upeita. Siinä olisi vähän mallia suomeenkin otettavaksi.. olen käynyt täällä kahdessa kirjakaupassa, molemmat on aivan uskomattoman hienosti verhoiltuja ja viihtyisiä paikkoja. Kirjoja on kolmessa kerroksessa paljon, ne on hyvin järjestetty, ja sisältä löytyy myös kahvila ja kosolti tilaa ja penkkejä ihan vaan istumista ja lueskelua varten. Pitänee alkaa hengailla kirjakaupoissa. ;P

Kyllä kun moisia kirjakauppoja vertaa karuakin karumpaan Leppävaaran kirjastoon, täytyy sanoa että opittavaa on. Leppävaaran uusi kirjasto on metalli- ja muovirakenteineen mielestäni ruma ja kolkko. Etenkin kun on nähnyt kuinka mukavaksi kirjakaupan voi saada.. enkä usko että se on ollut rahastakaan kiinni. Toki tyylikkyys maksaa, mutta ei se maksa niin paljoa etteikö uutta kirjastoa rakennetaessa sitä olisi voinut ottaa huomioon.

Saksaakin alkaa oppia. Eihän se paljoa ole, mutta olen jo alkanut asioida kohtuullisen sujuvasti paikallisella kielellä ja saanut yleisesti tilattua sitä mitä olen halunnutkin. Pieni voitto sekin, tulee hyvä olo kun onnistuu jossain.

Murheenkryyninä on toiminut Nordean Visa Electron. Se ei nimittäin toimi. Sillä saa automaatista rahaa (onneksi!) mutta mikään muu ei sitten onnistukaan. Virhettä vaan pukkaa. Soitin asiasta hirmukalliin puhelun Nordealle täältä, ja he vaan totesivat että heillä on ollut hiukan teknisiä häiriöitä Electronin rahaliikenteen kanssa ja tilanne ehkä korjaantuu joskus. Eivät tuntuneet tietävän mikä mättää. Moinen toimimattomuus harmittaa, joutuu toimimaan käteisellä, eikä ihan kaikkea voi tehdä. Olisin halunnut tilata DVD:tä tänne play.comista ja ladata hiukan pokerirahaa nettipokeriin, mutta moinen ei onnistu ensinkään kun nordean kortti ryttyilee päin naamaa.

Täällä on myös käytössä 1 ja 2c kolikot. Kun käteistä joutuu käyttämään joka paikassa, niitä vaan kertyy lompakon pohjalle, eikä niitä oikeastaan viitsi alkaa missään kassallakaan laskeskella kun on jono takana odottamassa. En pysty käsittämään mitä hyötyä moisista kolikoista on, mutta ilmeisesti moinen sitten kuuluu kategoriaan 'saksalainen täsmällisyys' kun pitää aina saada tarkalleen maksettua se 3,99e.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.