IRC-Galleria

tstm

tstm

nauttii muutostaan takaisin Suomeen!
Työt sujuu, ainakin jossain määrin. Nyt kun on tutustunut täällä vähän paremmin ihmisiin, niin näkee että melkein kaikki puhuvat mieluiten saksaa. Se tarkoittaa, että toimistolla kuuluvasta puheesta ymmärrän ehkä noin 10% tai jotain siihen suuntaan. Sanan sieltä, sanan täältä.. plus sitten tekniset termit, jotka on ylensä englanniksi. Nopeasti ymmärrystä tuntuu oppivan, mutta ei kuitenkaan ihan niin nopeasti että selviäisin kunnialla. Tänään oli viikkokokous johon osallistuivat kaikki paikalla olevat, ja sekin oli tietysti melkein kokonaan saksaksi. "Kivaa" istua jossain kokouksessa ja kuunnella löpinää, josta ei ymmärrä likikään kaikkea.

Onneksi pyysin kuitenkin työkaveria ottamaan muistiinpanoja ja selvittämään jälkikäteen mitä kaikkea ne sanoivat siellä. Kaikkea en saanut tietää, mutta toivottavasti sen verran että tulen toimeen.

Töissä voi katsella telkkaria. Täällä näkyy kaikki saksan kanavat, joista 6 HD:nä. Osa kanavista tulee myös englanniksi, mutta suurin osa on dubattuna saksaksi. Myös tilauselokuvat ym. ovat ilmaisia ja katsottavissa jos sattuu olemaan vapaata aikaa tai ei ole työajalla. Jos pitäisin telkkarin katselusta, ja osaisin saksaa, niin täällä voisi olla ihan kiva hengailla. ;P

Kämppä puuttuu vielä. Kova haku päällä, mutta mitään tuloksia en ole vielä saanut. Taidan vaihtaa hotellia, koska nykyinen on melko lailla kallis.. ja ainakin yhdestä paikasta tiedän saavani viikon pituisen diilin vähän halvemmalla.

Hankin myös paikallisen SIM-kortin, jolla voin soitella täällä inhimilliseen hintaan puheluita. En ole oikeastaan keksinyt vielä käyttöä sille, mutta ainakin sellainen on olemassa jos sitä sattuu johonkin tarvitsemaan.

Hankin eilen uuden sisärenkaan fillariin, mutta onnistuin puhkasemaan sen alle tunnin ajelulla.. joten tänään marssin taas fillarikauppaan hakemaan tällä kertaa korjaustarvikkeita. Yritän illalla saada renkaan kuntoon, niin saan tavarani roudattua huomenaamuna hotellista jonnekin muualle.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.