IRC-Galleria

RaskNaks

RaskNaks

, sisältää fenyylialaniinin lähteen

Selaa blogimerkintöjä

KieltolakiTiistai 21.01.2014 13:13

On luonnollinen jatkuma edellisen tupakka-vuodatuksen jälkeen kirjoittaa alkoholista (joskin alkoholi-vuodatus kuulostaa lähinnä hyvän aineen väärinkäytöltä).

Minä nautin alkoholia ja nautin alkoholista. Enkä ole edes ainoa Suomessa, jolle perjantai ja lauantai on mainioita otto-päiviä, nollaus-päiviä, viihde-päiviä... yms.

Suomi hypetti kun kieltolaki päättyi 1932 ja Alko perustettiin. Suomi juhli kun Alkon tiskillä asioinnin sijaan tuotteet tulivat esille ja vapaasti hypisteltäviksi. Suomi hurrasi kun keskiolut vapautui 60-luvun lopussa ja tuli markettimyyntiin. Myöhemmin nämä miedommat juomat oli saatavana myös kioskeista; hurraa-huudot kajahtelivat silloinkin. Suomi riemuitsi kun baarien aukioloaikoja venytettiin kahden kieppeiltä aina neljään asti 1980-luvulla. Suomalaiset ovat alkoholinnautiskelijoita ja viinallaläträäjiä ja kaikkea tältä väliltä, emmekä me voi sille yhtään mitään. Tämä tapakulttuuri on imeytynyt meihin jo äidinmaidossa, jossa varmaan oli prosentteja jo siinäkin.

1990- ja 2000-luku olikin Suomessa vapaan alkoholin riemujuhlaa, vaan nyt aletaan taas mennä huonompaan suuntaan. Ensin rajoitettiin alkoholin myyntiä kello yhdeksän jälkeen aamulla. Nyt eduskunnan pellet ehdottavat, että myyntiaikaa rajoitettaisiin alkavaksi kello 11. Samalla sunnuntaimyynti loppuisi ja viinaa saisi perjantaisin ja lauantaisin vaan kuuteen asti (normaalisti siis yhdeksään).

Yli 18-vuotiaan on lain mukaan näytettävä paperit kassalla putelin ostamisen yhteydessä ja nyt huonompaan suuntaan mentäessä "alle 30-vuotiaan näköisen" on näytettävä paperit.

Nyt vuoden alusta samat ryönät nostivat alkoholin hintaa ja aikovat taas rajoittaa baarien aukioloaikoja. Epäilen vahvasti, että näiden tätien kukkahattujen alla on pelkkää tyhjää. Suomalaisten alkoholinkäyttöä yritetään rajoittaa näillä kaikilla edellämainituilla tavoilla, mutta eihän se niin mene. Tämä johtaa väistämättä trokaamiseen ja yhä useampi käy hakemassa viinan rapakon takaa. Tässä yhteydessä tarkoittaen siis Viroa. Pienellä vaivalla saa Super Alkostakin miltein puolet halvemmalla puolen vuoden viinat.

Näissä rajoituksissa ei ole järjen hiventä. Samalla voisi komentaa lintuja olemaan lentämättä. Ei mikään ole näin yksinkertaista kuin nämä herrat ja tädit pienissä aivoissaan pohtivat. Väittäisin jopa, että kaikkien näiden mahdollisten rajoituksien jälkeen suomalaiset juovat enemmän. Jos esim. myynti loppuu lauantaina klo 18:00 ja sunnuntaina ei saa myydä niin minä ainakin rahtaan alkoholia himaan kaksin käsin lauantaina, ettei vaan lopu kesken. Järki käteen... ja pullo toiseen käteen.

Ei tippa tapa ja ämpäriin ei huku.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.