IRC-Galleria

Puccas

Puccas

♥ RaKaStAn ♥

Mitä rakkaus on?Maanantai 31.12.2007 01:01

Niin mitä se rakkaus sitten on? Kaikki väittävät olevansa rakastuneita mutta tietääkö kukaan todella mitä rakkaus on?? Kuulun itsekkin kyseisiin ihmisiin ja voin kyllä sanoa olevani itsekkin rakastunut juuri nyt. Mutta onko rakkaus sitä miksi olet sen aina kuvitellut? Onko rakkaus tärkeitä ihmisiä, hymyä, iloa, onnellisuutta, yhteenkuuluvuutta ja yhteenkuuluvuuden tunnetta, ystäviä, perhettä, harrastuksia ja tunteellisuutta? Onko kaikki tämä rakkautta?? Vastaus: Omalla tavallaan kaikki tässä maailmassa on rakkautta. Mielestäni rakkautta ei voi kukaan määritellä sillä jokaisella ihmisellä on oma käsityksensä rakkaudesta ja sen merkityksestä. Googlasin kuitenkin sanan "rakkaus" ja sainkin wikipedialta melko paljon omia ajatuksiani täsmäävän vastauksen. Näin wikipedia siis määrittelee sanan: Rakkaus on kiintymyksen ja kaipuun tunne. Se on yksi ihmisen voimakkaimmista tunteista. Monet pitävät sitä kaikkein voimakkaimpana. Rakkaus voi kohdistua toiseen ihmiseen, aatteeseen, uskontoon, taiteeseen, luontoon tai johonkin muuhun asiaan. On sanottu, että rakkauden vastakohta ei suinkaan ole viha, vaan välinpitämättömyys.

Rakkaus ei ole yksi tunne vaan se käsittää monia eri tunteita. Esimerkiksi kahden rakastavaisen välisessä rakkaudessa keskeistä on seksuaalisuus, kun taas vanhempien jälkeläisiään kohtaan tuntemassa rakkaudessa biologinen huoltamisvaisto. Platon jakoi rakkauden kolmeen lajiin; ne ovat ruumiillinen rakkaus, politiikan rakastaminen sekä ideoiden rakastaminen.

Siispä näin ollen rakkautta ei mielestäni voi rinnastaa mihinkään tiettyyn asiaan tai asian osaan. Kuka vaan voi, osaa ja ennenkaikkea saa rakastaa aivan omalla tavallaan. Kaikki rakkaus on yhtä oikeaa.

Siispä ne ihmiset jotka aina jaksavat hokea "et sä voi olla rakastunut oot ihan liian nuori edes tietämään mitä rakkaus on!" ja "miten nii sä muka oot rakastunu et sä voi olla et vaan voi..." Olette harvinaisen väärässä. Rakkaus ei katso ikää, aikaa eikä paikkaa! Kuka vaan vauvasta vaariin voi olla rakastunut.

Ainakin minä olen<3

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.